onsdag 4 september 2013

Veckans nyhet v.36 - Barack Obama i Sverige

Idag (4 september) klockan 10.10 landade den amerikanska presidenten Barack Obama i Stockholm. Det var fyra ministrar som mötte upp honom, Göran Hägglund, Annie Lööf, Carl Bildt och Jan Björklund, tillsammans med vakter och poliser.
Klockan 13 skulle han träffa vår statsminister Fredrik Reinfeldt för att äta lunch. Under Obamas besök här i Sverige kommer han och Fredrik Reinfeldt prata om hur USA och andra länder i EU ska kunna köpa och sälja saker till varandra på ett enklare sätt.
Stora delar av trafiken i city är avstängda under dessa 24 timmar som Obamas besök varar. Busslinjer har även gjorts om för att vägarna där Obama ska åka ska vara fria.

MINA TANKAR
Jag tycker det är bra att Barack Obama kommer hit. Han kan ju ha saker att dela med sig av, som USA har men inte vi. Det skulle kunna göra att vårt land bättre, och det är väl inte så dumt?
USA är också inblandade i kriget i Syrien, och om dom nu pratar om det så kan vi få information om kriget.
Det brukar ju vara rätt mycket bilar i Stockholm, så det är ju ganska så smart att stänga av vägarna. När han nu bara är här i 24 timmar kan det vara bra om det går fort att ta sig fram. Men skulle vägarna vara avstängda hela tiden, så är det ju lite onödigt. Om man vet att han inte ska ta just den vägen igen så kan man ju bara öppna den. I och för sig kanske dom gör det, det vet ju inte jag.





KÄLLOR
DN
8sidor
Aftonbladet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar