onsdag 18 september 2013

Sammanfattningar av filmer om Darwin och evolution

ANPASSNINGAR I NATUREN



I denna filmen berättade dom om anpassningar i naturen. Det finns många olika slags anpassningar för både växter och djur.
Det finns djur och växter som an passar sig efter klimatet. I filmen pratade dom om hur älgar anpassar sig på vintern när det är kallt. Dom har tjockare päls för att inte frysa, och långa ben för att kunna gå runt i snön.
Det finns andra slags anpassningar för djur och växter, fåglar har vingar, kamouflage, snabbhet, och massor av andra saker.
Anpassning menas därför med hur djur och växter i naturen t.ex. beter sig eller är uppbyggda för att överleva i just den miljön som finns där dom bor.

MINA REFLEKTIONER

Jag tycker denna filmen var bra. Man får lära sig lite mer exakt vad ordet anpassning betyder, eftersom det är det som filmen fokuserar på.
Jag lärde mig mer om olika sorters anpassningar, och vad dom menas med. Att djur och växter anpassar sig på olika sätt beroende på hur miljön dom lever i är.




HÄMTAT UR VETENSKAP: DET NATURLIGA URVALET


Denna filmen handlade om hur evolutionen har förändrat alla saker som finns omkring oss.
Dom pratade först om vad djur och växter gör för att överleva, och hur.
Ett exempel dom tog i filmen, var att en fjäril som flyger snabbt lever längre än den som flyger långsamt. Den långsamma fjärilen lever inte så länge, och kommer då kanske inte hinna para sig, medans den snabba fjärilen kommer hinna undan fiender, och kan då para sig med andra fjärilar.
Dom pratade också om att om naturens evolution hade gått lika snabbt som civilisationens, så hade vi människor, och alla djur och växter också för den delen, sett helt annorlunda ut.

MINA REFLEKTIONER:

Jag tycker denna filmen var väldigt bra. På bara fem minuter så fick dom med dom viktigaste sakerna, och man förstod väldigt enkelt. Dom förklarade bra, och använde inte så många svåra ord. Filmen var liksom inte invecklad, så man förstod allting.




RUNT I NATUREN - EVOLUTION: FINKAR OCH ROSA BLOMMOR


I filmen pratade dom om hur Charles Darwin kom på utvecklingsläran.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar