fredag 22 mars 2013

Bokuppgift v.12 - Bokrecension av Sandor/Ida

Författaren till boken Sandor/Slash/Ida som jag läst heter Sara Kadefors. 

De allra viktigaste personerna i denna boken är Sandor och Ida. Ida är en tjej från Stockholm som lever med en sjuk/deprimerad mamma och hon är ofta ute och festar. Sandor bor i Göteborg och han blir ofta mobbad av ett killgäng för att han dansar balett. Även Idas kompisar Susanna och Therese har en stor roll, även Idas mamma, Babak, Valle och Sandors familj har en ganska så viktig roll i denna berättelsen. 
Denna historien utspelar sig på 2000-talet/nutid i Stockholm och Göteborg. 
Boken handlar om Ida och Sandor som träffas på nätet. Dom börjar skicka mail till varandra och lär känna varandra bra. Till sist kommer Sandor hem till Ida då han har åkt till Stockholm med sina föräldrar, men mötet blir inte som dom tänkt sig. Boken handlar mest om kärlek och vänskap. 

Jag tror att budskapet med denna boken är att man ska vara försiktig på internet där man kan bli lurad av personer som utger sig från att vara någon dom inte är. Det har trots allt hänt många människor. Även att personer kan ändras från att vara på ett sätt till att vara på ett annat. 

Sara har skrivit denna boken i tredje person, men man får också komma in i Sandors och Idas huvuden och veta vad dom tycker och tänker. 
Jag tycker att denna boken passar både tjejer och killar i ungefär 12-15 år. Den passar både tjejer och killar eftersom man får ta del av både tjejers och killar liv, och hur dom har det. 

Jag ger denna boken 3/5 i betyg. Detta eftersom boken är lite tråkig emellanåt och den är inte riktigt i min smak. Den var helt okej, för det är en bra handling som man kanske inte läst så många gånger, och det är kul att läsa. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar