fredag 8 februari 2013

Veckans nyhet v.6 - !7-åring mördade sin syster


En sjuttonårig kille har åtalats för mord på sin två år äldre syster. Killen var bara 16 år när han mördade henne den 23 april 2012.
När pojken skulle mörda sin syster hade han använt både knivar och saxar. Med de två knivarna hade han gjort 107 hugg och klippt henne på olika delar av kroppen. Enligt läkare hade det tagit flera minuter för henne att dö, och det hade gjort allt till ett stort lidande för henne. Rätten säger också att de tror att pojken varit hotfull mot systern förut.
Anledningen till mordet var att hon förstört familjens heder. Hon hade rymt när hon egentligen skulle blivit bortgift, och det tyckte inte familjen om.
Brodern skyller på att en maskerad man kom rusande in i lägenheten och dödade flickan, men det han berättat innehåller många märkliga detaljer som tingsrätten inte tror på. Dom säger istället att det var brodern som mördat sin syster.
Även om pojken är yngre än 18 år, så får han 8 års fängelse, för att det fanns ”synnerliga själ” enligt tingsrätten.

Mina tankar:
Jag tycker att detta är en hemsk händelse. Man ska inte döda sina familjemedlemmar. I och för sig ska man inte döda någon, men att döda sin familjemedlem känns liksom värre än om det skulle vara en person utanför sitt eget liv eller vad man ska säga. Man älskar ju ändå sin familj, och då kan man väl inte bara döda en person som tillhör familjen, eller? Det tycker inte jag. Även om man inte känner det, så finns det ju ändå där någonstans, fast det kanske finns långt, långt inne i en. Men jag tror ändå att det alltid finns där, så detta tycker jag verkligen är hemskt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar