fredag 15 februari 2013

Bokuppgift v.7 - Bild

Idas mamma tog massa tabletter i överdos,
och det var därför honåkte till sjukhuset.
Jag kopplar ihop bilden och boken med det. 

På de senaste kanske 20-30 sidorna så har det b.l.a. handlat om Ida som har varit på fest. Theresa och Susanna tycker att hon ska hämnas på Vanja som varit taskig mot henne. Men Ida tycker inte om det, men Theresa envisas med att hon ska hämnas med hennes pojkvän Erik. Ida kämpar emot, men när Theresa hotar med att berätta om hennes mamma så gör hon det i alla fall. Hon dansar med Lukas, men sen erkänner hon att det bara var för att hämnas på Vanja. 
Samtidigt hälsar Sandor på Christina på sjukhuset och ger henne blommor från hela dansgruppen. När han kommer tillbaka till dansen nästa gång pratar Paulina med honom och berättar att hon tycker han har varit lite okoncentrerad. När han kommer hem har han funderat och på kvällen berättar han för sina föräldrar att han bestämt sig för att sluta dansa. 
När Ida kommer hem går hon in till sin mamma och ser att hon är helt still och inte andas.  Hon ringer 112 och hennes mamma åker till sjukhuset. Doktorn säger att hon kommer klara sig, men att Ida måste bo hos någon. Hon kan inte bo hos Lukas, för när Ida kommer hem så är hon ledsen och känner sig ensam så knackar Lukas på dörren och är jättearg. Han hade fått reda på vad Ida hade gjort, och skriker fula ord till henne. Ida blir rädd och ringer till Sandor, även om dom är ovänner. Men Sandor lugnar Ida och dom bestämmer att dom ska ses om kanske en månad om Idas mamma blivit friskare. 

3 kommentarer:

  1. Det är bra och du berättade boken bra!

    SvaraRadera
  2. Jag tycker att du kopplar bilden och texten bra!
    du skriver utan slarvfel men nästa gång borde du tänka
    på att ha en litten rubrik om vad du skriver om!

    SvaraRadera
  3. OMG kan inte hitta något fel du gjorde allt bra........

    SvaraRadera