fredag 8 februari 2013

Bokuppgift v.6 - Artikel till boken


Om du trycker på länken ovanför så kommer du komma till en artikel på DN.se. Den handlar om att alkohol gör så att du får mindre hjärna. Nu är det ju inte så att jag tycker att Ida eller Sandor är dum i huvudet för att hon dricker eller så, men man blir ju typ lite konstig i huvudet när man druckit. 
Då tänkte jag så här, att Ida dricker ju ofta och blir full, och Sandor drack ju också på festen som han var på, och blev full. Boken handlar ju mycket om det, i alla fall från Idas perspektiv. Att hon dricker och blir full. Från Sandors perspektiv så är det att han gick på festen, tog med sig alkohol och blev "cool". 


Nu i boken så har Idas mamma vart på dejt med en man som Ida fixat genom en tidningsannons. Det blir inte särskilt lyckat, och det slutar med att hon kommer hem och är full. 
Ida blivit tillsammans med Lukas som hon träffade på en fest. Hon ska ha tjejkväll med Susanna och Therese, och Lukas vill att Ida lovar att dom ska träffas så snart som möjligt. Hon lovar det och medans Ida fixar i ordning till tjejkvällen så har Sandor kommit upp till Stockholm med sina föräldrar för att hälsa på några gamla kompisar dom har. Han ser fram emot att få träffa Ida, och letar upp hennes telefonnummer i telefonkatalogen. Mitt i tjejkvällen ringer telefonen medans Ida är full. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar