måndag 2 mars 2015

Morfar

TEXTFRÅGOR


1. Hur gick det till då morfar upptäckte Anna Karins idrottstalang? På en midsommarafton så gick Tore och barnbarnen ut för att idrotta lite. Eftersom han varit kulstötare så tog han en sten som han lät barnen stöta med. När Anna Karin stötte så kom den nästan lika långt som rekordet för barn i hennes ålder, och det var en perfekt stöt!

2. Hur visste plötsligt morfar Tore vad som menas med ››kalla kårar‹‹? För när Anna Karin gjorde en så perfekt stöt som hennes allra första så tyckte han att det var det bästa han någonsin sett. Då fick han kalla kårar, som vindpustar längs ryggraden.

3. Hur lyckades Anna Karin i sitt första försök att stöta kula? Hon lyckades hur bra som helst.

4. Varför kan inte Anna Karin gå med i Bråberga IF? Eftersom de inte längre har program för friidrott.

5. I vilka grenar tävlar Anna Karin? Hon tävlar i kulstötning och 800 meter.

6. Hur reagerar tränaren på Anna Karins första stöt? Han tycker att den var okej, men att det finns lite att förbättra.

7. Varför vill Tore först inte att Anna Karin ska ställa upp på 800 meter? För han tycker att kulstötare ska vara kulstötare och inte hålla på med andra saker.

8. Hur visar Anna Karin att hon också har talang för att springa 800 meter? Istället för att springa på snabbt i början av loppet så ligger hon näst sist bland de rutinerade löparna. Då får hon krafter till slutet.

9. Vad tycker morfar om tävlingsledningens sätt att organisera tävlingarna? Han tycker inte att de var så bra, eftersom de lade 800 meters-loppet innan kulstötningen. Han säger att det tar minst ett dygn innan man är uppvilad från ett ordentligt ansträngande lopp, och Anna Karin fick bara 1,5 timme på sig.

10. Hur lyckades Anna Karin i kulstötning vid första försöket under tävlingen? Det gick inte så bra, hon lyckades okej. Tore försökte hjälpa henne att bli bättre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar