torsdag 12 mars 2015

Om besöket av Imam och Präst

Under besöket då en imam som representerat Islam och en präst som representerat kristendomen så har jag lärt mig lite mer specifika saker om de två religionerna. Tidigare visste jag bara om generella saker som hur de uppstått, hur de tänkt kring mat m.m., och om religionens regler. Idag berättade de båda om sina religioners åsikter på b.l.a. homosexualitet, äktenskap, döden, donation och extremism.

Kristendomen, Islam och Judendomen har alla samma Gud, fast de benämner honom med olika namn. På så sätt så är Islam och Kristendomen ganska lika, men det finns olikheter också.
T.ex. så tycker Islam att det inte är okej med att ha annan sexualitet än hetero, medan Kristendomen tycker att man att det inte är riktigt okej, eftersom det står i Bibeln att det är så.
Islam tycker också att det är okej att man har mer än en hustru (upp till fyra), för då kan mannen försörja kvinnorna. Det finns nämligen fler kvinnor än män på jorden. Dock så får man bara vara gift med en person i Sverige, men det är annorlunda i andra länder. Kristendomen säger att man ska leva i tvåsamhet, alltså två personer tillsammans.

Jag tycker att det var väldigt intressant och roligt att de kom hit och svarade på våra frågor idag. Vi fick liksom en större inblick i de två religionerna, och man fick väldigt bra svar eftersom de kan allting om religionen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar