torsdag 24 januari 2013

Bkuppgift v.4 - Sandor/Ida


Ida börjar bry sig mer och mer om sin mamma. Jag tycker det är bra, för tänk om hennes mamma mår skitdåligt, då är det skönt att det finns någon som tänker på Idas mamma. Om man inte mår så himla bra så är det skönt om någon vill ta hand om en.
Hon skrev också till Sandor att hon var en tjej som bodde i Lappland och älskade att rida och massa annat som inte var sant, men hon ville ju bara verka mer normal, tyckte hon.

Ida ska på fest med Susanna och Theresa, men eftersom Theresa har fixat spriten nästan varje gång säger hon till Ida att det är hennes tur nu.
Theresa blir sur och går därifrån.
Dom måste ju fixa sprit. Ida får syn på en gammal man som hon frågar om han vill köpa sprit till dom. Han svarar att han inte tycker att dom ska dricka sprit, precis som jag också tycker, och han går sedan därifrån.
Susanna berättar att Theresa snackar skit om Ida. Jag tycker inte att man ska snacka skit om andra. Att man säger att personen t.ex. är taskig eller skryter o.s.v. Det är inte schysst, även om personen kanske inte vet om det.

Sandor läser det Ida skrivit till honom och tycker att hennes liv verkar mycket intressantare än hans. Ha bestämmer sig då för att ljuga han också. Men han får dåligt samvete, men han kan ju inte bara ändra sig och säga att han ljög.
Jag tycker det är lite bra att dom ljuger förman kan ju inte veta om det är någon som ”spelar” den personen man chattar med eller om den är verklig, men i detta fallet är ju personen verklig, även om Ida också ljög. Sandors pappa tycker inte att han ska skriva till Ida, men det vill Sandor. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar