fredag 17 januari 2014

Hindusimens bakgrund

När? Var? Hur? Varför?
Hinduismen uppstod på 1500-talet f-kr., alltså för ca 3 500 år sen. Dom s.k. arierna invaderade Indien och dess invånare dravider. Arierna vann kriget och härskade över draviderna. Till sist smälte båda folkens kultur ihop till en religion. 

Vad jag tror. 
En anledning till varför religioner bildades kan vara att folkets olika kulturer och tro liksom "smittat av sig". Arierna kan ha "delat med sig" av hur dom lever till dravider. 
Det kan ha varit så att dom gått från att vara helt olika, men efter att dom levt tillsammans så har dom lärt sig av dom människor som inte tycker likt. Till sist kunde det ju blivit så att allihopa liksom kom överens om hur det skulle vara, om hur deras livsregler skulle vara.

Det skulle kunna varit så att det var såhär allting började, och att allt sen utvecklades till religionen som finns idag. Människorna kanske kom på livsregler, startade riter och traditioner, och kanske så insåg dom att det finns en gud för varje tillfälle. En gud för kärlek, en för sorg, en för ilska, o.s.v. 





Källor:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar