onsdag 15 maj 2013

"Att döda ett barn"

Filmen handlar om att en pojke, kanske bara 6 år, ska springa och hämta socker hos grannen åt sina föräldrar. Dom säger åt honom att han ska skynda sig.

Samtidigt som pojken springer är ett par påväg till havet för att åka båt. Mannen som kör iväg med sin flickvän kör fort - dom vill ju komma fram så fort som det går.

Pojken hämtar sockret och springer tillbaka till sina föräldrar. När han kommer fram till vägen har paret i bilen kommit fram, men kanske i lite för hög fart. Mannen som kör hinner inte stanna för pojken som springer över vägen, och kör på honom.

Kvinnan som satt i bilen får panik och springer fram till pojken, medans mannen som körde bilen bara står och tittar. Han är chockad.

Pojkens föräldrar kommer ut och är ledsna och har panik över att pojken ligger där orörlig.

Jag tror att budskapet är att allt i ens liv kan förändras på bara en liten sekund. Barnet sprang över vägen, men vips så var livet slut.
Det förändrar inte bara föräldrarnas liv, utan barnets vänner, släkten, och framförallt personerna som satt i bilen. Dom kommer ju aldrig glömma detta ögonblicket då dom faktiskt dödade ett barn. Dom kommer nog känna stora skuldkänslor under hela livet.
Men ett budskap är ju också att man inte ska köra för fort på vägarna, för det kan leda till hemska olyckor som denna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar