fredag 19 april 2013

Veckans nyhet v.16 - Bombdådet i Boston, USA

I måndags, 15/4-13, sprängdes två bomber under Boston Marathon. Minst tre personer har dött och minst 134 personer skadades. Det finns två misstänkta enligt FBI, och dom lade upp bilder på dom misstänkta på sin hemsida, och bilden nedanför är en av dom. 


Mannen med svart keps har avlidit på sjukhus, och  säger att även en polisman dödats i en skottlossning med dom misstänkta vid universitetet MIT. FBI jagar i detta nu mannen med den vita kepsen, 19 år gammal. Han är också en terrorist, och polisen Ed Davis säger att mannen med den vita kepsen är farlig och bär på vapen. 

Polisen tror att dom vet var mannen bor och uppmanar människor i det området att stanna inne och inte öppna dörren för någon. 

I torsdags hittade polisen bilder på männen, och dom blev då misstänkta. Detta efter att ryggsäckarna dom bar ser ut som dom ryggsäckar som bomberna låg i. 

Personerna som dött. 


Mina tankar:
Jag tycker att detta är en hemsk händelse. Att man springer ett lopp och gör allt man kan för att komma i mål. Då sprängs bomber och man blir rädd och förvirrad. Och publiken. Det var ju bland dom som bomberna fanns. Det är nästan värst för dom. Föreställ dig att du står i publiken och hejar på dom som kommer i mål. Plötsligt hör du något smälla, människor skrika. Jag hade blivit superrädd! 

Sen fattar jag inte heller hur dom två männen tänker! Visst, dom vill döda människor, det fattar jag. Men när människor nu dör, så har dom nära och kära, tänk på dom! Dom sörjer och är hur ledsna som helst, en mamma, bror eller fru som dom älskade har blivit mördad av en bomb. 
Sen som exempel tar jag den åttaåriga pojken. Han som bara börjat sitt liv. Börjat gå i skolan, börjat lära sig saker, fått bästa vänner, ja kanske hade han allt det. Han hade hela livet framför sig och en framtid att göra vad han ville. Men nej, han blir mördad efter bara åtta år på jorden... 






Länkar:
Aftonbladet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar