fredag 19 april 2013

Bokuppgift v.15 - Alex Dogboy

Dom första 50 sidorna av boken "Alex Dogboy" handlar om Alex från Honduras. Alex bor med sina syskon hos sin moster, och en dag kommer hans mamma och hälsar på. Alex blir överlycklig och hans mamma stannar ett kort tag. När hon sedan berättar för Alex syskon att hon ska ta med dom till USA, dit hon har flyttat. Alex blir upprörd då han inte får följa med, och går ut. Där träffar han gatubarnet Råttan, som berättar att det är "ett fett liv" att vara gatubran.
Han bestämmer sig för att rymma från sin moster och börja ett liv på gatorna.

Alex träffar Råttan och hans vänner, och är med dom så dom kan lära honom hur man är ett gatubran.
När allihopa försöker tigga utanför Burger King så kommer det en utländsk man som ber dom att följa med hem. Han vill göra dom friskare och ge dom ett bra liv. Pojkarna går med på att följa med mannen hem och få ett bättre liv.

Den utländska mannens städerska/kokerska varnar pojkarna för att stanna. Hon berättar att mannen säljer gatubarn, och att allihopa måste rymma. Lupe, som hon heter, lovar att låsa upp grinden och släppa ut pojkarna. Pojkarna lyckas rymma, men Alex lämnas ensam.

Alex bestämmer sig för att åka till soptippen för att tjäna pengar, efter att Råttans kompis sagt det till honom. Han har inga pengar för att åka bussen, men han har sett många gatubarn hänga bakom bussen. Han hoppar upp och nu måste han bara hålla sig fast fram tills soptippen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar